Duurzaamheidshypotheek bij Lot

Duurzaamheidshypotheek bij Lot: wat kun je verwachten?

2 mins read
143 views

Bij Lot Hypotheken kun je een duurzaamheidshypotheek afsluiten die je altijd combineert met een gewone hypotheek. Zo profiteer je van een lager rentetarief voor het deel dat je besteedt aan je duurzame verbouwing of het energiezuinig maken van je woning. Lot biedt hiermee een concrete stimulans om milieuvriendelijke maatregelen te nemen.

Je kunt met deze duurzaamheidshypotheek tot €35.000 extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Dit bedrag komt in een bouwdepot, zodat je jouw verduurzaming eenvoudig kunt financieren. Bovendien krijg je bij het afsluiten van een hypotheek bij Lot een gratis energie bespaar rapport. Daarmee ontvang je gepersonaliseerd advies over de meest effectieve en rendabele energiebesparende oplossingen in jouw specifieke situatie.

Lot gaat zelf ook voor groen wonen. Zo wordt dankzij digitale communicatie papierwerk voorkomen en plant Lot bij elke afgesloten ten duurzaamheidshypotheek twee bomen. Daarnaast organiseert Lot regelmatig duurzame campagnes, zoals een win-actie waarbij er €2.500 werd uitgereikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Daarmee laat Lot zien dat verduurzaming niet alleen een product is, maar een missie waarbij iedereen gebaat is.

Bouwdepot: hoe werkt het?

Wanneer je een extra bedrag leent voor een duurzame verbouwing, komt dit bedrag vaak in een zogenoemd bouwdepot te staan. Dit is een apart ‘potje’ waaruit je de facturen betaalt die te maken hebben met je verduurzamingsproject. Het gebruik van een bouwdepot zorgt ervoor dat je simpel en overzichtelijk je kosten kunt bijhouden.

Bij Lot heb je bijvoorbeeld 24 maanden de tijd om de werkzaamheden uit te voeren en de bijbehorende facturen in te dienen. Tijdens deze periode betaal je alleen rente over het opgenomen hypotheekdeel. Interessant is dat je over het bedrag in het bouwdepot meestal ook een vergoeding ontvangt. Bij Lot is de rentevergoeding gelijk aan de rente die je betaalt over de duurzaamheidshypotheek. Het bouwdepot is dus niet alleen praktisch, maar ook financieel gunstig. Zolang het geld op je bouwdepot staat, ontvang je rentevergoeding. Wanneer je de verbouwing hebt afgerond en eventueel nog geld overhoudt in je bouwdepot, kun je dat bedrag gebruiken om je hypotheek direct af te lossen. Zo houdt je de administratieve en financiële lijnen kort.

Energiebespaarbudget: Flexibiliteit voor je duurzame keuzes

Weet je nog niet precies welke energiebesparende aanpassingen je wilt doen? Dan kan een energiebespaarbudget uitkomst bieden. Je leent een bepaald bedrag bij je geldverstrekker en plaatst dit in een bouwdepot, zonder dat je van tevoren precies hoeft te weten welke specifieke maatregelen je gaat nemen. Dit geeft je rust en flexibiliteit: je kunt je eerst rustig oriënteren op verschillende duurzame oplossingen. Misschien ga je toch voor die warmtepomp in plaats van alleen isolatie, of ontdek je dat je liever investeert in zonnepanelen met een bijkomende batterijopslag. Je hoeft dus niet onmiddellijk te beslissen, maar hebt wel direct toegang tot de benodigde financiering.

Het energiebespaarbudget is een slimme manier om gefaseerd je woning te verduurzamen. Bovendien kun je hiermee vaak gebruikmaken van dezelfde rentekorting die bij een duurzame hypotheek hoort. Deze aanpak motiveert je om stap voor stap je woning te optimaliseren, zonder dat je gebonden bent aan één vooropgezet plan.

Hypotheek maandlasten berekenen: hoe pakt verduurzaming uit op je budget?

Voordat je je woning gaat verduurzamen, is het verstandig jouw hypotheek maandlasten te berekenen. Zo krijg je inzicht in hoeveel extra je per maand kwijt bent aan rente en aflossing voor de duurzame maatregelen. Als je daar ook een besparing op je energierekening tegenover zet, zie je vaak dat het netto-effect verrassend voordelig kan uitpakken.

Er zijn online calculatoren waarmee je de maandlasten voor je (toekomstige) hypotheek eenvoudig kunt doorrekenen. Deze rekenprogramma’s houden rekening met de extra leenruimte voor verduurzaming, mogelijke rentekorting en de nieuwe energielasten. Op die manier krijg je een realistisch beeld van wat een duurzame verbouwing betekent voor je maandelijkse uitgaven.

Kom je er niet uit, of vind je het ingewikkeld om alle factoren mee te nemen? Schakel dan een deskundige hypotheekadviseur in. Zo’n professional kan je adviseren over de beste manier om je woning energiezuiniger te maken en stapsgewijs berekenen welke gevolgen dat heeft voor je woonlasten. Je voorkomt daarmee financiële verrassingen en weet precies waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Waarom het belangrijk is om duurzaamheid te marketen
Previous Story

Waarom het belangrijk is om duurzaamheid te marketen

Vijf manieren om je geld voor je te laten werken
Next Story

Vijf manieren om je geld voor je te laten werken

Latest from Duurzaamheid